Mérföldkő az erdészeti szakoktatásban – példátlan eszközfejlesztés és tudásátadási program

Az Agrárszakképzési Centrumok és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. közös pályázatban a Vidékfejlesztési Program „VP1-1.2.1-23 – Bemutató üzemek támogatása” konstrukció keretében nyert támogatást. Az erdészeti gyakorlati tudásátadás és a szakmai középfokú képzés műhelyei hosszú idő után jutnak hozzá ilyen léptékű és jelentőségű tudásátadási és eszközbeszerzési lehetőséghez.

2024 szeptemberétől, csaknem egy éven át, összesen 50, térítésmentes bemutató üzemi programot szervezünk – a programok helyszíne: Sopron, Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A programokon erdőgazdálkodók vagy alkalmazottaik, valamint az erdészeti szakszemélyzet szakirányítási tevékenységet ellátó tagjai vehetnek részt az alábbiak szerint:

  • erdőgazdálkodó: rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval,
  • erdőgazdálkodó alkalmazottja: munkáltatója rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval,
  • rendelkezik erdőgazdálkodói nyilvántartási azonosítóval.

Az országosan összehangolt bemutató üzemi programok tematikája széleskörű, mintegy 25 témakört ölel fel. Számos program az aktuálisan beszerzett korszerű eszközök (drónok, harveszter-forwarder, vasló, kötélpálya, szoftverek) használatára készít fel.

Elérhető lesz a „SiteViewer: Bevezetés az új erdészeti döntéstámogató eszköz használatába” és „Az EUTR és az EKÁER megfelelő használata”, illetve az ESZR és alprogramjainak (TERI, ETA)bemutató üzemi program.

A programokat „kezdő” és „haladó” modul szerkezetben, délelőtt és délután 4 + 4 órában szervezzük, ezért javasoljuk az együttes jelentkezést mindkét programra. A külön megjelölt programpárok JESZ-pontszerzők is.

A programról további információk az

Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft.

oldalán találhatóak.

Jelentkezés az alábbi linkeken is elérhető:

https://eatk.hu/vpbu/vpbukezdolap.html

https://eatk.hu/vpbu/Sopron-roth/eutr,ekaer.html

https://eatk.hu/vpbu/Sopron-roth/siteviewer.html

https://eatk.hu/vpbu/Sopron-roth/eszr,teri.html