Szép Erdészkollégium Alapítvány

Az alapítványunk célja

Szép Erdészkollégium Alapítvány

A Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola volt diákjai közreműködésével jött létre a Szép Erdészkollégium Alapítvány 1994-ben. Céljuk a kollégiumi körülmények javítása, az otthonos környezet kialakítása és a folyamatos fejlesztés, felújítás.

Az alapítványt a kuratórium működteti, akik az alapítók szándékának megfelelően tevékenykednek, a pénz felhasználásáról döntenek és beszámolót tartanak az alapítók felé.

A 2003. előtti években nagy beruházásokat nem tudtunk megvalósítani, így inkább a kollégiumi felújítási munkák támogatása volt a cél. Minden második évben néhány száz-ezer forinttal segítettük azokat.

2001 évben megkapta az alapítvány a közhasznúsági fokozatot. Mindez a támogatások fokozott emelkedéséhez nagymértékben hozzájárult.

Mivel 2006 évben az ÁFA módosítását kértük, így a 2007 évben az ÁFA összegét vissza tudtuk igényelni, és vissza tudtuk forgatni beszerzésre!

Adományozás módja

Alapítványunkat közvetlenül is támogathatja a 11996004-02206013-00000000 számlaszámra történő befizetéssel.

Az 1 %-os befizetések

Alapítványunk egyik legfontosabb bevételi forrása az adó 1 %-ának befizetése. Néhány éve jelenlegi diákjaink szüleit és volt diákjainkat egy levélben kérjük arra, hogy befizetéseikkel támogassák az alapítványunkat. Ennek a levélnek köszönhetően örvendetesen megszaporodott a támogatások száma és értéke. Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik ilyen módon támogatták iskolánk kollégiumában élő diákjaink életkörülményeinek javítását.

Végül, álljon itt az eddigi befizetésekről szóló táblázat (reméljük, az Ön adománya is szerepel a táblázatban)

Letölthető 1%-os nyilatkozat

Néhány kép a felújított kollégiumi részekről

Az eddigi támogatásból felújított kollégiumi folyosók, szobák és tanulószobák. A hálószobákban folyamatosan az itt látható szekrényekre és emeletes ágyakra cseréljük a régieket.