XXVII. ORSZÁGOS IFJÚSÁGI VADÁSZVETÉLKEDŐ

Csapatversenyben az előkelő második helyen végzett a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium hármasa.
A XXVII. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőt idén Mátrafüreden rendezték (2018.09.26-28). A nagy távolság miatt a három versenyzővel – Kiss Péter 11.B, Kiss Patrik és Sári Ferenc 13.B – már kedden délután elutazott a két kísérő tanár, Bálint Gergely és Samu László.
A három napos verseny első napján a megnyitót követően kihúzták a rajtszámokat, majd következett az első megmérettetés, a lövészet. Két számban kellett bizonyítani: 10 korongot kellett sörétes fegyverrel leszedni és tíz disznót kellett eltalálni a bukó-cél lövészetnél. A nap végén Roth-os csapat egy ponttal lemaradva a 3. helyen állt.
A második nap délelőtt az elméleti teszt és a felismerés (kürtjel, állathang, röpkép, nyomkép, idegen nyelvű szakkifejezések) tette próbára a versenyzőket. Majd délután a gyakorlati versenyszámoknál (trófeabírálat, motorfűrész szerelés, darabolás, csapda élesítés, fegyverszerelés) kellett helytállni, a forgószínpad szerűen berendezett pályán. A második nap végén a csapatversenyben kicsivel a csongrádi iskola mögé kerültünk, így nagy reményekkel várva a pénteki, befejező napot.
Utolsó napra maradt a szóbeli versenyszám, ahol a versenyzőknek egy öt fős független bizottság előtt kellett öt témakörben válaszolni, a kihúzott tételeknek megfelelően. Az egész esemény élőben nyomon követhető volt a kísérők számára, így ők lázasan számolgattak a végeredményt illetően, míg a diákok bent izzadtak a bizottság előtt.

Idén is szép eredményekkel, és tárgyjutalmakkal gazdagon térhetett haza az iskola csapata:

  • Kiss Patrik: egyéni 3. hely.
  • Sári Ferenc: egyéni 6. hely.
  • Kiss Péter: egyéni 7. hely.

Itt ki kell emelni azt a tényt, hogy az első és a hatodik helyezett között mindössze 4,5 pont(!) volt a különbség.
Csapatversenyben 2. helyet szereztünk, a győztes csongrádi iskola mögött, megelőzve a harmadik helyezett szombathelyi iskolát.
Az eseménydús három nap végén elégedetten köszönhettünk el Mátrafüredtől.

A tanulók felkészítésében részt vett: Bálint Gergely, Samu László, Szabó László, Zombó Gergely.

rrem
rrem
rrem