Fiatalok az európai erdőkben tanulmányi verseny – 2019.

A verseny első ízben 2010-ben került meghirdetésre. Célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék európai erdeit, természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről, a fenntartható erdőgazdálkodás szükségességéről szűkebb környezetükben és európai léptékben egyaránt.

A verseny nemzeti és nemzetközi fordulóból állt. A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, melyek tagjai 13-19 évesek. A hazai versenyt az Országos Erdészeti Egyesület szervezi.

dén az első fordulóban 23 iskola, mintegy 150 diákja mérte össze tudását egy, az európai erdőkről szóló teszt megírásával. A döntőben viszont már, az angol nyelvű teszt mellett, tudományos poszterrel is készülniük kellett a diákoknak. A poszter témája a tartamos erdőgazdálkodás volt, aminek különös aktualitása, hogy idén ünnepeljük Mária Terézia 1769-ben kibocsátott erdőrendtartásának 250. évfordulóját, mely az akkori kor viszonyai között a fenntarthatóság és tartamos erdőgazdálkodás alapelveit rögzíti. A csapatok által készített tudományos poszterek egytől-egyig igen magas színvonalat képviseltek, nem egy, akár egyetemi szinten is megállná a helyét. A felnőtt és diák zsűri a szakmai tartalom mellett a poszterek esztétikáját és a szemléltetés módját is értékelte.

forrás: oee.hu

a versenyről bővebben:

https://www.oee.hu/hirek/egyesuleti-hirek/ypef_2019_hazai_donto_kecskemte_gyozelem

Iskolánk két csapattal vett részt a megmérettetésen: a Szendi Dávid és Mészáros Fanni alkotta páros a második, míg a Csirkovics Andor, Ivanics Ákos és Szatai Máté triója a hatodik helyet érte el.

Felkészítő tanáruk: Takács-Nagy Helga