Bittmann Kata lövészsikerei

A balatonfűzfői WEIHRAUCH KUPÁN, illetve a ZIRC KUPÁN is több kategóriában diadalmaskodott Bittmann Kata, a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 10/A osztályos tanulója.

Kata élménybeszámolója:

Idén 9. alkalommal rendezték meg a WEIHRAUCH KUPÁT Balatonfűzfőn, a Nimród Derringer fegyverszaküzlet és a Balatonfűzfői Lövész Egylet közös szervezésében. Én most először vettem részt ezen a versenyen. Itt egy új lövészvilág tárult elém, ez pedig nem más, mint a Field Target, Hunting Field Target és a Sziluett lövészet.

Saját versenyszámaimban – a pontlövészet légpuska, légpisztoly 20 – indultam ezen a versenyen. Itt már felnőttek között, férfiakkal, nőkkel együtt versenyeztem. Mindkét számban 1. helyen sikerült végeznem. Nagy élmény számomra kilépni a fedett lőterek zárt, védett világából, és szabadon kipróbálni magam. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen esett az eső és fújt a szél, ami a légfegyveres szabadtéri versenyeknél nem túl nagy előny. Igazából mindenkinek, aki részt vett a versenyen, önmagát kellett legyőznie a zord időjárás miatt.

A Field Targer sport versenyzői között új barátokra leltem, ami a verseny megnyerése mellett nagy ajándék volt számomra.

A másik verseny, amelyen részt vettem, a ZIRC KUPA. Nevelőegyesületem, a Zirci Területi Klub minden ősszel megrendezi meghívásos légfegyveres versenyét. Idén az a furcsa helyzet állt elő, hogy már az új egyesületem, a Bajai Vízügyi Lövészklub színeiben állhattam be a számomra oly jól ismert lőállásokba a zirci lőtéren. Nevelőedzőm, Varjas Józsi bácsi nagy szeretettel fogadott, és azt hiszem, büszke is volt rám az elért eredményem miatt, pedig idén már az „ellenfél” egyesületet erősítettem. De a lövészsportban csak a lőállásban vagyunk ellenfelek, azon kívül szoros baráti viszony fűzi össze a megjelent egyesületeket. A verseny a Magyar Sportlövő Szövetség hivatalos minősítő versenye is volt egyben. Mindkét versenyszámomban ifjúsági korcsoportban az 1. helyen végeztem, csapatban pedig a 2. helyet értünk el az új egyesülettel. Légpuskával arany minősítést, légpisztollyal pedig bronz minősítést szereztem, amit a MSSZ tart nyilván.

Mindkét versenyre elkísért edzőm és csapattársam, Panyi Kinga és természetesen a szüleim.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez!