Madárgyűrűzés a botanikus kertben

A környezetvédelmi technikus hivatása rendkívül sokrétű, otthonosan kell mozognia a természetvédelem, továbbá a környezeti elemek védelmének minden területén. A szakmai elméleti és gyakorlati képzésünk, a partnereinkkel való jó kapcsolat, az együttműködések, elősegítik ennek a célnak a megvalósulását.  

2021. szeptember 13-án hétfőn a  Kaán Károly Ökoklub és a Magyar Madártani Egyesület Ifjúsági Tagozata Madárgyűrűzés a botanikus kertben címmel indította útjára az idei tanév első programját, melyen iskolánk tanulói nagy lelkesedéssel vettek részt Füzi Boglárka és Turbók Mónika tanárnők vezetésével.

 A Soproni Egyetem botanikus kertjébe kihelyezett természetvédelmi gyakorlaton a 10.C  környezetvédelmi technikus tanulói kaptak betekintést a madárgyűrűzés rejtelmeibe. A gyakorlat témája rendkívül sokrétű volt, ugyanis a madártani és növénytani ismeretek gazdagítása mellett diákjaink felelevenítették a meteorológiai ismereteiket is.

 Különösen nagy élmény volt a számunkra, hogy szakmai vezetőink egykori diákjaink Jóna Zoltán és Győrig Előd egyetemi hallgatók voltak.