Történelmi tanulmányút Budapesten

Iskolánk 12. A osztályos tanulói 2022. február 1-jén történelmi tematikájú tanulmányi úton jártak Budapesten. A nap folyamán felkeresték a Hősök terén található millenniumi emlékművet, amely a honfoglalás ezer éves évfordulójának állít méltó emléket. Ezt követően múzeumlátogatáson jártak a Terror Háza Múzeumban, ahol a szakszerű tárlatvezetés alkalmával el tudták mélyíteni a magyarországi nyilas és kommunista diktatúrák természetével és működésével kapcsolatban tanult ismereteiket, illetve újabb információkkal bővítették a tanórákon megszerzett tudásukat. Emellett az érettségire való felkészüléshez is segítséget nyújtott a program.

A délután folyamán felkeresték a Parlament épületét, ahol a látogatók számára kijelölt útvonalon bejárták az épületet, érintve többek között a főrendiházi társalgót, a főrendiházi üléstermet és a kupolacsarnokot is. 

A programon lelkesen vettek részt  a városban tanuló AFS-es cserediákok is, akiknek lehetőségük nyílt rácsodálkozni Budapest épített örökségének az értékeire.

Kísérők: Bálint Gergely of., Náray Lajos