Erdésztechnikus ÁSZÉV sikerek

Két év újra teljes versenyt rendezett Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az idén érettségiző tanulók számára.

Az első – interaktív- fordulót 2022. január 31-én rendezték meg, itt mindenki a saját iskolájában adhatott számot a tudásáról. Néhány napon belül megismertük az eredményeket is, melyből kiderült, hogy nagy örömünkre a második fordulóba bejutott 22 tanuló közül heten Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikum tanulói. Ebben a fordulóban csak a továbbjutás volt a cél, az itt kapott pontokat a versenyzők nem vitték tovább.

A második – írásbeli- fordulót már az erre kijelölt központokban írták meg a versenyzők, így mi a Soproni SzC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum felé vettük az irányt, hogy diákjaink megmutathassák jártasságukat az érettségi témaköröket adó növénytan és állattan tantárgyakból. A verseny kiválóan sikerült, és tanulóink az élbolyból várták a következő fordulót. A verseny erősségét mutatja, hogy 91 pont már csak a hatodik helyre volt elegendő, így még inkább felértékelődik Horváth Sándor 99 pontos eredménye, mellyel az első helyről várta a folytatást.

A szóbeli döntőre 2022. április 6-án került sor Szolnokon. A bejutott tanulók nagy létszáma miatt a verseny ezen részét két részre osztva rendezték meg. Délelőtt a tanulók egyik fele, délután a másik fele adott számot tudásáról. Természetesen más-más kérdést kapott a délelőtti illetve a délutáni csapat. A soproni diákok a délutáni fordulóba kerültek be. Mivel az erdészek mellett faiparosok és környész tanuló is volt a továbbjutók között- és a fásoknak délelőtt kellett megjelenni- így már előző nap délután megérkeztük Szolnokra.

Reggel a szállás elhagyása után volt még négy óra szabad időnk a regisztrációig, így a repülőmúzeum felé vettük az irányt, hogy hasznosan teljen a délelőtt is.

A regisztráció után ebéddel indult a verseny, majd a tételkidolgozás és a felelet volt a feladat. A szóbeli feladatokra becsülettel készült a csapat, s talán az izgalom, talán a fáradtság miatt ez a rész egy picit gyengébb lett az írásbelinél, így összesítésben Horváth Sándor második, Dányi Ádám harmadik helyen végzett. A többiek a 12., 13., 16., 17. és 20. helyen végeztek.

Minden döntőbe jutott tanuló igyekezett tudása legjavát adni, ami nagy öröm számunkra.

Gratulálunk mindenkinek, büszkék vagyunk rátok!