Az agrárszakképzés multimédia-tankönyvét mutatták be a Roth Gyula Technikumban

A Hermann Ottó Intézet munkatársai modern, új köntösbe öltözött tankönyvet mutattak be, amelyhez modern digitális tantermi rendszer is kapcsolódik és bepillantást ad az agrárszakképzés számos területére.

A könyvhöz telefonos alkalmazás, online tananyag, illetve QR kód beolvasásával számos videó is tartozik. A kiadvány szöveges, képes anyagát kiegészítik 2D-s és 3D-s tartalmak, amelyek a mobileszközök teljes spektrumán megjeleníthetőek, a képzési tananyag pedig mind a tantermi oktatás, mind az önálló tanulás során felhasználható.

Az alkotók egy olyan modern, a mai kor követelményeinek megfelelő anyagot hoztak létre, amely forgatásával, használatával élvezetessé teszi a jövő agrároktatásában részt vevő tanulók ismeretelsajátítását, az oktatókat pedig támogatja pedagógiai munkájukban.

A Roth Gyula Erdészeti Technikumban megrendezett könyvbemutatón részt vett Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Hoczek László a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, illetve a KASZC valamennyi iskolájának képviselője.