III. hely a Megyei Kosárlabda “B” diákolimpián

Kosárlabda B kategóriájának (kizárólag amatőr, nem igazolt játékosok játszhatnak) megyei döntőjében szerepelt az iskola csapata. A négyes döntőben a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a győri Jedlik Ányos Technikum, a fertődi Porpáczy Aladár Technikum szerepelt a Roth csapata mellett. A mérkőzéseket a Bencés Gimnázium irigylésre méltó tornacsarnokában játszattuk. Sajnos a csapatunk nem volt teljes, ketten betegség miatt nem tudtak velünk tartani.

A sorsolást követően az első mérkőzésen a győri csapat győzött a fertődi iskola csapatával szemben. A második mérkőzést a Bencésekkel mi vívhattuk. Itt testközelből érezhették a pályára lépők, hogy mit tesz a koncentrált figyelem és fegyelem, na meg a heti 3-4 alkalommal tartott edzés. A harmadik negyed elejéig sikerült kitolni a játékidőt. Ekkor viszont a két csapat közötti különbség elérte a 40 pontot, ami az mérkőzés végét jelentette. Végeredmény: 48-8.

A lebonyolítási rend szerint innentől már csak a harmadik helyért játszhattunk, hiszen az előző meccsek győztesei és a vesztesei mérhették össze erejüket. Rövid szünetet követően így ismét pályára léptünk a fertődi iskola csapata ellen. Itt már játéktudásban két, egymáshoz közelebb eső csapat mérhette össze erejét. A rövid szünet és az előző mérkőzés nem befolyásolta jelentősen az erőnket, így magabiztos győzelmet aratottunk: 55-40. Ezzel megszerezve a harmadik helyet.
A döntőben a bencések már a második negyed derekán elérték a 40 pontos különbséget a Jedlikkel szemben. 

A Roth kosárlabda csapat tagjai: Herbent Bence 9/A, Joó Péter 9/A, Gőbl Gábor Áron 9/B, Kiss Dávid 9/B, Karácsony Péter 9/C, Hajdó Árpád 11/A, Máté Mihály 12/A, Márfi Barnabás 12/B, Eszlinger Mátyás 12/C, Ladányi Alexander 12/C