Ifjúsági Erdész EB 2023

A Roth Gyula Erdészeti Technikum csapata 2022 őszén megnyerte a Dr. Szepesi László Erdész Gépészversenyt, amellyel automatikusan kvalifikálták magukat az Ifjúsági Erdész Európa bajnokságra, így ők képviselték Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen.

Iskolánk tanulói: Langbein Laura, Fódi Dominik Mátyás, Horváth Sándor, Farkas Gergő, Selyem Péter 2023. május 31. és június 4. között Norvégiában, Kongsberg városában a 19. Erdésztanulók Európa Bajnokságán vettek részt ésképviselték hazánkat.

A verseny célja a fakitermelési technika legújabb eredményeinek bemutatása, a

fakitermelő gépek, szerszámok, biztonsági berendezések, illetve a fakitermelés módszerének nemzetközi szintű összehasonlítása elméletben és gyakorlatban. 

Ezek a versenyek különösen jelentős szerepet játszanak az angol erdészeti szaknyelv megismerésében, a hallgatók közötti nemzetközi kapcsolatok kialakításában is.

Egyénileg is szép sikereket értek el a tanulók, csapatban pedig összesített eredményük alapján 21 indulóból a  9. helyen végeztek. Langbein Laura magyar színekben a versenyre alakult Nemzetközi Lánycsapatot erősítette, dobogós helyezésekkel. Kísérők: Zergi Attila, Zombó Gergely. Csapatvezető: Takács Helga

Felkészítésért köszönet az Erdészeti Munkaközösség oktatóinak!

Köszönjük a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrumnak, hogy az Erasmus+ programban támogatták tanulóink kiutazását a nemzetközi versenyre!