Tanulmányúttal egybekötött szakmai workshop a Fertő-Hanság Nemzeti Parknál

A Fertő-táj természetes élőhelyeinek komplex helyreállítása és fejlesztése című projekt eredményeibe tekinthettünk be Sarródon, a Kócsagvárban 2023. október 18 -19-én. A két napos szakmai program keretében a Fertő-táj védett, illetve Natura 2000 élőhelyeinek ökológiai állapotának javítását, az élőhely fejlesztési és területkezelési tevékenységek megvalósítását láthattuk.

Az első napon, egész napos tanulmányút keretében láthattuk a Hídi major felújítását, a legeltetési infrastruktúra fejlesztését, a vizes élőhelyek vízellátottságának javítását, valamint a degradálódott gyepterületek rekonstruálását.

A második nap a tapasztalatok összegzését szolgálta. Előadásokat halhattunk a közel hét éves projekt lebonyolításának tapasztalatairól, a vizes élőhelyek fejlesztéséről, a gyepkezelési infrastruktúráról, a lápi pócról, a különböző felmérések/kutatások eredményeiről, valamint az élőhelytérképezésről.

Iskolánkat Varga Rita erdőmérnök-tanár, valamint 4 fő végzős erdésztechnikushallgató képviselte: a 13/A osztályból Kovács Bence és Tomity Benjámin, a 13/B osztályból Márfi Barnabás és Tausanov Mihály Pál.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak a meghívásért, valamint az Effix Marketing Kft-nek a program lebonyolításáért. Számos tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Varga Rita