Megyei Kosárlabda Bajnokság

2023.12.13-án iskolánk amatőr kosárcsapata két mérkőzést játszott az Orsolya Gimnázium csapatával, melynek összesítése alapján a jobbik csapat közvetlenül a megyei döntőbe juthatott.

Az első meccsen a csapatunk az első két negyedben nem igazán tudta magáról lerázni az ellenfelét, így csupán 6 pont előnnyel mehettünk el a nagyszünetre. A 3. negyedben aztán sikerült tíz pont fölé tornázni a különbséget, melyet aztán meg is tartottunk a meccs végéig. Sajnos, a védekezésben elkövetett kisebb hibák miatt nem lett húsz pont feletti különbség.

Eredmény: 54-37 Legjobb dobók: Márfi B. 23/15, Porrogi I. 9, Eszlinger M. 6.

A második meccsen kissé elfáradva, és az előző mérkőzés előnyével a tudatában léptünk pályára, ami meg is bosszulta magát, mert mindvégig futottunk az eredmény után. Fásultan és enerváltan játszottunk, így az ellenfélnek nem okozott nehézséget az sem, hogy minden negyedet megnyerjen. A vége előtt 4 perccel elfogyott az előnyünk is, ugyanis a kijelző 18 pontos Orsolyás vezetést mutatott. Ekkor annyira sikerült rendeznünk a sorainkat, hogy a játék végéig már nem kaptunk kosarat, viszont 6 pontot szereztünk.
Eredmény: 44-32 Legjobb dobók: Eszlinger M. 11, Porrogi I. 10, Márfi B. 9/6, 

Így, ha nem is szép játékkal, hanem nagy küzdelem árán, pontkülönbséggel sikerült kivívni a megyei döntőbe való közvetlen bejutást.

Gratulálunk a csapat tagjainak!