SÍNAP- 9.C, STUHLECK

2024. február 27-én Rudasits Gábor tanár úr szervezésében és vezetésében 35 fő tanulóval (9.C 30 fő, 12.C 5 fő) került megvalósításra STUHLECKBE a SÍNAP.

Stuhleck a magyar határhoz egyik legközelebb eső osztrák síterep. Az 1774 méteres hegy jó adottságainak és a hóágyúknak köszönhetően hóbiztosnak mondható legnépszerűbb helyek egyike.

A 9.C osztály kimagasló, jó tanulmányi eredményének jutalmaként részesülhetett e remek sportos nap élményeiben.

Kísérő tanárok Kő Szilvia, Náray Lajos és Majoros Norbert voltak. A haladó tudással rendelkező diákok (5 fő) kipróbálhatták a nehezebb pályák adta lehetőségeket Náray tanár úr szakszerű felügyeletében. A többi tanuló mind kezdő szintről kezdte el a tanulást: 5 főt snowboardra  Majoros Norbert, 25 főt síelésre  Rudasits Gábor tanár úr tanított 2X 2,5 órában.  Ezen alkalmakon többnyire sor került az alaptartás megtanulására mellett a  lefékezés, egyenes és kanyarodó siklások tanulására; a csákányos lift használatára, majd legvégül egy eufórikus csúszásélményt jelentő  pálya többszöri használatára.

A 9. évfolyam számára remek osztály- és csapatépítő tevékenység volt ez a nap, és számos élménnyel gazdagodhattak a tanulók, ezen kívül a felsőbb évfolyamos diákokkal is volt lehetőségük ismerkedni. A kirándulás elérte célját: a kitartó munka eredményeként megelégedettséggel és örömmel szívünkben indultunk vissza.