Belgrade Design Week 2024.

XIII. KREATÍV WORKSHOP “DESIGN JÁTSZÓTÉR BELGRÁD”

2024. március 3 – március 11.

Idén is véget ért a “Design Játszótér Belgrád” pályázat, aminek a Tehnička škola Drvo Art iskola adott otthont.

A workshop témája az “Idő” volt. Svilokos Violeta bútortervező és lakberendező professzor szerint azért választották ezt a témát, hogy mindenki szabadon kifejezhesse magát egy installáción vagy egy bútoron keresztül. 

Az első nap (március 4.-én) a diákok bemutatták projektjeiket. A hazai, Szerb iskolából négy tanuló, a Bulgáriából, Olaszországból, Magyarországról (amit iskolánk tanulói képviseltek) három versenyző vett részt. Hazánkat (iskolánkat) Busznyák Dorka 12/C, Garajszki Csanád 11/C, Locsmándi Lóránd 11/C osztályos tanuló képviselte.

Ebéd után közös városnézésen voltunk.

Kedden, szerdán és csütörtökön a diákok az iskola tanműhelyében elkészítették az első nap bemutatott (megálmodott) terméket. A hét folyamán alig vártuk a prototípusok elkészítését.

Pénteken a tanulók a prezentációkat, az ötletet, majd az általuk készített darabokat pontozták, és a végén elmondták, hogy mennyire sikerült követni az terveket. A versenyzők pontozásával párhuzamosan a tanárok is a megadott kritériumok szerint minősítették a termékeket. A nap folyamán az elkészült termékeket átvittük az Iparművészeti Múzeumba. A díjátadó ünnepség és a prototípusokból készült kiállítás megnyitója este 6 órakor kezdődött.

Iskolánk tanulói közül ketten is harmadik helyezést értek el. Garajszki Csanád a tanulók pontozása, Busznyák Dorka pedig a tanárok pontozása alapján.

Az díjátadó után közös vacsorán vettünk részt a szálloda éttermében, ahol a versennyel kapcsolatos tapasztalatokról is beszélgettünk.

Egész héten abban az örömben volt részünk, hogy Brunjera, Belgrádi és Travnai barátokkal szórakozhattunk és dolgozhatunk együtt.

Úgy vélem, a színvonalasan megszervezett verseny alkalmával mind a három tanulónk tudásának megfelelő szinten teljesített, így büszkén gratulálok mindannyiuknak és a felkészítő tanároknak.

Kísérő tanárok: Kiss-Szőke Ágnes, Molnár József, Tóth Zsolt