Szakmai nap 2024.- FAIPAR

Idén második alkalommal rendeztük meg a megújult szakmai napunkat, melyen a 12. és 13. évfolyam diákjai vettek részt. Tekintettel arra, hogy az említett tanulók egy része nemsokára a munka világában találja magát, úgy gondoltuk, hogy az elhelyezkedést is segítendő programot szervezünk számukra.

Meghívott vendégeink közül, elsőként a VELUX képviselői mutatták be, Közép-Európa egyik legnagyobb ablakgyártó cégét, mely a jól ismert tetőablakokat gyártja. A gyár jelenleg is komoly fejlesztés alatt áll, és a magas szintű technológia, amit a cég képvisel, különös érdeklődésre tartott számot.

Utánuk, a diákjaink számára kevésbé ismert INTERFA következett. Ők első ízben tartottak bemutatót iskolánkban. A diákok megismerhették a kárpitos bútorok gyártásnak professzionális módját. A gyönyörű bútorok mindannyiunk tetszését elnyerték.

Az igazi érdekfeszítő program ezután következett. Az INTERFA képviselői olyan interaktív feladatokkal készültek tanulóink számára, amely igazán élvezhetővé tette a mai nap programját. A tervezéstől a bútorszerelésig, a fafajfelismeréstől a kreatív feladatmegoldásokig, jónéhány területen kipróbálhatták magukat a diákok. A legjobbak díjat kaptak.

Összeségében elmondhatjuk, hogy sikeres napot zártunk.