Faipari verseny – Lengyelország (East Wood Masters 2024 Competition)

Iskolánk két faipari technikus tanulója, Eszlinger Mátyás (13.C) és Mihálicz Martin (12.C) a WorldSkills világbajnokságra való felkészülésük részeként újabb sikerekkel öregbítették iskolánk hírnevét.

Tanulóink a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola meghívásában egy Kelet-Lengyelországban (Białystok városban) rendezett faipari versenyen (East Wood Masters 2024 Competition) mérették meg magukat. A verseny teljes mértékben lengyel szervezésű volt. 

A versenyt 2024. március 21-én rendezték, 18 versenyző vett részt rajta. Mihálicz Martin (12.C) első, Eszlinger Mátyás (13.C) második helyezést ért el. 

A feladatuk – részben előkészített anyagból – egy kis fa szerkezet készítése/összeállítása volt. A feladatra 5 óra állt rendelkezésre. A szerkezetet égerfából kellett elkészíteni. A verseny folyamán saját kézi szerszámokat használtak, amelyeket a Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola biztosított. A kézi szerszámokon kívül rezgő csiszolót és gérvágó fűrészt lehetett használni.

A képen balról jobbra: Nagy Dániel (EuroSkills verseny győztes, épületasztalos versenyszámban), Mihálicz Martin, Eszlinger Mátyás és Babanecz Csaba (WorldSkills versenyfelkészítő, szakértő)

Gratulálunk!