Tantermi színház – Petőfi-anziksz

2024. április 23-án iskolánk tanulói láthatták a Soproni Petőfi Színház előadásában a Petőfi-anzikszok című műsorát. Az előadás különlegessége, hogy két részből állt:

Az első részben három színész emelt ki az “elkallódott” levelesládából néhány anzikszot (képes levelezőlap), amelyeket akár Aszódról, Sopronból, Koltóról vagy Mezőberényből is küldhetett volna a költő beszámolva a vele történtekről. A három színész – Papp Attila, Molnár Anikó és Marosszéki Tamás – játékával meg is elevenítette a történéseket.

A második részt minden diák önmaga alakította úgy, hogy saját ideje és igénye szerint felkereste a színház honlapját, ahol a Színházi nevelési program füle alatt rátalálhatott A legeslegutolsó anziksz című feladatsorra, amely játékok segítségével, az adott diák gondolkodását is megmozgatva vezette el őt Petőfivel kapcsolatos új ismeretek és élmények felé. A feladatok között számos olyat is találhattak az érdeklődők (középiskolások és pedagógusok egyaránt), amelyek jól használhatók a tanórai munkában vagy akár az érettségire készülve is.