Fenntarthatósági témahét a Rothban

Az idei tanévre meghirdetett Fenntarthatósági Témahéten intézményünkben a körforgásos gazdaság témakörével foglalkoztunk elsősorban. 

A 10. évfolyamos diákjaink a csütörtökre szervezett kiemelt témanap során részt vettek egy rendhagyó tanórán és ellátogattak a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (STKH) harkai telephelyén lévő Zöldudvarba is.

 A diákok a csoportfoglalkozások keretében hallhattak többek között a fenntarthatóságról, a lineáris gazdasági modell hátrányairól és a körforgásos gazdasági modell előnyeiről, a hulladékgazdálkodásról – kiemelten az újrahasználat és újrahasznosítás jelentőségét, szükségletek és igények környezetre gyakorolt hatásairól, a környezettudatosságról, és tudatos vásárlás jelentőségéről.  

Az STKH-nál tett látogatás során a diákok új ismereteket szerezhettek a szelektíven gyűjtött hulladékok kezeléséről: a beérkeztetéstől kezdve, a válogatóművön való áthaladáson át, a bálázásig. Ezenfelül a telepen történik a városi zöldhulladék komposztálása is, így ebbe a folyamatba is bepillantást nyerhettek.  Iskolánk a képzési profiljaiból adódóan is nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre. A Fenntarthatósági Témahét és hasonló zöld programok pedig lehetőséget adnak arra, hogy egy-egy környezeti problémára vagy jelenségre kiemelten is felhívhassunk a diákok figyelmét.